Ínycsiklandó szalonnás kenyér - Recept :)
Nincs is jobb az erdei estéken, mint körbeülni a tábortüzet, figyelve ahogy csendesedik az erdő, a hasábokat körbenyalják a vöröses-sárgás fényben izzó tűznyelvek, a kezünkben egy korsó sör (ízlés és kor szerint egy pohár bor vagy gyümölcslé) és megbeszélhetjük a nap dolgait vagy az élet nagy kérdéseit.
Na és itt jön a nagybetűs DE. De ha még a másik kezünkben egy ínycsiklandó szendvics is van... Nyamm Megmutatom a kedvenc tábortűz-körbeülős szendvicsünket
Hozzávalók:
És akkor az úgy kezdődik, hogy szép nagy tábortüzet kerekítünk a lehullott ágakból, gallyakból (ha lehet kerüljön rá egy pár bodzaágacska is, attól lesz igazán pattogó, ropogó hangja).
Amíg a tűz teszi a dolgát, elkészítjük a szendvicseket. Tálcára tesszük a kenyereket és indulhat a rétegezés. Alulra kerülnek a salátalevelek, aztán paradicsom és uborkaszeleteket pakolunk rá, míg el nem éri a borulás határát. Ekkor a tetejére helyezzük a vékonyra szelt vöröshagyma/lilahagyma karikákat és félretesszük őket pihenni, visszafordulunk a tűzhöz.
Mikor a nagy lángok kimozogták magukat és olyan igazán izzó parázs formában nyugszanak, jöhet a fincsi szalonna vagy sonka. Akár nyársra bökve, akár grillpatkóban sütve egy lesz a lényeg: fogjuk fel a lecsöpögő fincsi zsírt. Ezzel locsoljuk meg a szendvicseket, így szépen végigfolyik minden rétegen, majd átitatja alul a kenyerünket és akkor jön a "Hmmmmm" érzés az első harapás után.
Ennyi Innentől kezdve a dolgunk már csak hogy élvezzük a fentieket és a mellé társuló nyam-nyam ízeket.
Persze otthon is elkészíthető Jó étvágyat hozzá ;)
Ui. Szeretettel várunk képeket a Ti kedvenc tábortüzes csemegétekről Instagramon #bakonyifood címszóval 😍 A házikó képeit pedig @bakonyituristahaz fiókban találjátok😉
Na és itt jön a nagybetűs DE. De ha még a másik kezünkben egy ínycsiklandó szendvics is van... Nyamm Megmutatom a kedvenc tábortűz-körbeülős szendvicsünket
Hozzávalók:
- Tábortűz
- Kenyérszeletek
- Hagyma
- Saláta levél
- Szalonna
- Uborka
- Paradicsom
- Másik kézbe illeszkedő szomjoltó
- Jó társaság
És akkor az úgy kezdődik, hogy szép nagy tábortüzet kerekítünk a lehullott ágakból, gallyakból (ha lehet kerüljön rá egy pár bodzaágacska is, attól lesz igazán pattogó, ropogó hangja).
Amíg a tűz teszi a dolgát, elkészítjük a szendvicseket. Tálcára tesszük a kenyereket és indulhat a rétegezés. Alulra kerülnek a salátalevelek, aztán paradicsom és uborkaszeleteket pakolunk rá, míg el nem éri a borulás határát. Ekkor a tetejére helyezzük a vékonyra szelt vöröshagyma/lilahagyma karikákat és félretesszük őket pihenni, visszafordulunk a tűzhöz.
Mikor a nagy lángok kimozogták magukat és olyan igazán izzó parázs formában nyugszanak, jöhet a fincsi szalonna vagy sonka. Akár nyársra bökve, akár grillpatkóban sütve egy lesz a lényeg: fogjuk fel a lecsöpögő fincsi zsírt. Ezzel locsoljuk meg a szendvicseket, így szépen végigfolyik minden rétegen, majd átitatja alul a kenyerünket és akkor jön a "Hmmmmm" érzés az első harapás után.
Ennyi Innentől kezdve a dolgunk már csak hogy élvezzük a fentieket és a mellé társuló nyam-nyam ízeket.
Persze otthon is elkészíthető Jó étvágyat hozzá ;)
Ui. Szeretettel várunk képeket a Ti kedvenc tábortüzes csemegétekről Instagramon #bakonyifood címszóval 😍 A házikó képeit pedig @bakonyituristahaz fiókban találjátok😉
Megjegyzések
Megjegyzés küldése